Za testo:
- 2 šolje (od 2 dl) mleka
- 2 šolje (od 2 dl) šećera
- 3 šolje (od 2 dl) brašna
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašičice ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 5-6 kašika džema od kajsija
- (može i neki drugi džem)
Za gazuru:
- 100 g čokolade
- 2-3 kašike ulja
Priprema:
1. Sastojcke za testo sjediniti mikserom.
2. U podmazan i brašnom posut pleh sipati pola smese testa i staviti da se zapeče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
3. Zapečeno testo izvaditi iz rerne i premazati sa džemom.
4. Zatim odozgo naneti preostalu smesu testa.
5. Vratiti u rernu da se ispeče.
6. Glazura: Čokoladu otopiti sa uljem, pa naneti na kolač.
Nema komentara:
Objavi komentar