Kora:
- 3 veća jajeta
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
Fil:
- 1/2 l mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 kašičica margarina
- malo višanja
Priprema:
1. Kora: Jaja umutiti penasto sa
šećerom, dodati brašno i lagano promešati varjačom da se smesa sjedini.
Smesu izliti u podmazan pleh (velićina pleha 35x25) i peći na 200
stepeni sve dok kora ne počne da se odvaja od ivica pleha. Pečenu koru
prevrnuti na vlažnu krpu i pomoću vlažne krpe uviti u rolat i ostaviti
da se tako ohladi.
2. Od 1/2 l mleka odvojiti malo i u
njemu razmutiti prašak za puding, ostatak mleka staviti sa šećerom na
šporet da provri. U provrelo mleko dodati razmučenu smesu pudinga i
kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U skuvan puding odmah
dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi. Zatim
umešati margarin i ostaviti da se ohladi. Dok se hladi fil povremeno
promešati. Ohlađen fil kratko razmutiti mikserom.
3. Koru urolanu u krpu odviti i premazati sa polovinom fila. Posuti višnjama i urolati.
4. Rolat odozgo premazati sa ostatkom fila.
5. Po želji rolat posuti mlevenim orasima.
Nema komentara:
Objavi komentar