Za koru:
- 70 g prezli
- 3 kašike ruma
- 200 g putera
- 4 kašike šećera
- 3 jajeta
- 130 g čokolade
- 5 žumanaca
- 5 belanaca
- 120 g šećera
- 200 g mlevenih badema
- 1 manja teglica marmelade od višanja
Za glazuru:
- 125 g čokolade
- 1 kašika ulja
Priprema:
Prezle preliti sa rumom i
promešati. Umutiti 200 g putera sa 4 kašike šećera. Dodati 3 jajeta i
130 g otopljene čokolade. Postepeno umešati 5 žumanaca. Umutiti 5
belanaca sa 120 g šećera i lagano dodavati u prethodnu smesu. Dodati 200
g mlevenih badema i prezle sa rumom. Peći u zagrejanoj rerni na 180
stepeni 20 minuta, pa smanjiti na 170 i peći još 25 minuta. Ohlađeno
testo prerezati na pola, da se dobiju dve kore. Svaku premazati
marmeladom od višanja i spojiti. Napraviti glazuru od čokolade i ulja i
prohlađenu preliti preko kolača.
Nema komentara:
Objavi komentar