ponedjeljak, 27. travnja 2015.

Bečke kocke


Za koru:
- 70 g prezli
- 3 kašike ruma
- 200 g putera
- 4 kašike šećera
- 3 jajeta
- 130 g čokolade
- 5 žumanaca
- 5 belanaca
- 120 g šećera
- 200 g mlevenih badema
- 1 manja teglica marmelade od višanja

Za glazuru:
- 125 g čokolade
- 1 kašika ulja

Priprema:

Prezle preliti sa rumom i promešati. Umutiti 200 g putera sa 4 kašike šećera. Dodati 3 jajeta i 130 g otopljene čokolade. Postepeno umešati 5 žumanaca. Umutiti 5 belanaca sa 120 g šećera i lagano dodavati u prethodnu smesu. Dodati 200 g mlevenih badema i prezle sa rumom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta, pa smanjiti na 170 i peći još 25 minuta. Ohlađeno testo prerezati na pola, da se dobiju dve kore. Svaku premazati marmeladom od višanja i spojiti. Napraviti glazuru od čokolade i ulja i prohlađenu preliti preko kolača.

Nema komentara:

Objavi komentar