Za koru (x2):
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 75 g nesquika
- 75 g masti
- 1/2 kesice praška za pecivo
Fil:
- 800 g kisele pavlake 12% mm
- 5 kesica vanil šećera
Glazura:
- 100 g šećera
- 4 kašike vode
- 100 g nesquika
- 1 kašika masti
- 1 kašika kisele pavlake 12% mm
Priprema:
1. Kore: Odvojiti belanca od žumanca. Belanca umutiti u čvrst sneg sa šećerom.
2. Mast umutiti mikserom, zatim dodati žumaca uz neprestano mućenje.
3. Dodati nesquik, dobro umutiti pa na kraju dodati i brašno pomešano sa praškom za pecivom i umutiti.
4. U umućenu smesu dodati umućena belanca i sve umutiti mikserom na najmanjom brzinom.
5. Smesu izliti u podmazan i brašnom posut pleh.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Na isti način pripremiti još jednu koru.
7. Fil: Kašikom lagano umutiti pavlaku sa vanil šećerom.
8. Glazura: Secer otopiti sa vodom,
dodati nesquik i mešati na laganoj vatri dok se ne razbiju grudvice od
nesquika. Dodati mast i mešati dok se mast ne otopi. Skloniti sa vatre,
dodati pavlaku i dobro izmešati.
9. Filovanje: Na koru naneti ceo fil.
10. Pa preklopiti drugom korom.
11. Odozgo preliti glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar